Epäeettinen toiminta yleistä kunnissa – sitä suosii juristeria

EETTINEN TASO KUNNISSA SELVITETTY

valitse eettinen luottamushenkilö

Helsingin Sanomissa oli  la 25.03.2017 juttu kuntien epäeettisestä toiminnasta, siis väärästä ja epäoikeudenmukaisesta toiminnnasta. Nyt ei ole kyse suurkavalluksista eikä muista selkeistä rikoksista, joista voi tulla vaikka linnaa suomeksi sanottuna (Helsingin kaupungin opetusviraston miljoonakavalllukset ym.).

EI LAKI PAKOTA TIEDOTTAMISEEN – SIIS SITÄ EI TEHDÄ

Epäeettistä toimintaa on mielestäni jopa se, että kaupungin yhtiö ei kerro asioistaan tai ei osaa. Siis eihän lain mukaan ole pakko ja siihen sitten vedotaan ja huokaistaan helpotuksesta, kun ei tarvitse selvittää tai selittää mitään.

VEDOTAAN YHTIÖLAKIIN

Oman puolueeni edustaja vastasi aikoinaan valtionyhtiöiden omistajaohjauksesta. Hän myös mielestäni toimi epäeettisesti, koska muka ei pystynyt ja saanut lain mukaan sanoa mitään, kun osittain valtion omistamassa yhtiössä laitetaan väkeä pellolle. Aivan, lain mukaanhan asiat etenevät virallisesti yhtiökokousten ja muiden muotosäännösten ja lakien mukaan. Toisaalta on aika kynnetön iso omistaja, jos ei saa suutaan auki edes reiluuden hengessä.

EI KUULU MINULLE

Hesarin jutun mukaan myös iso osa kunnan (kaupungin) hallituksen jäsenistäkään ei katsonut, että epäeettisen toiminnan ”valvonta” ei kuulu heille. No, ei se välttämättä ole näin toivotonta. Hallinnossa vain ei tajuta, kuinka pientä aluksi epäeettinen toiminta on. Toisaalta, kutkas sitten valvovat kunnan eettistä toimintaa, ei se tarkastuslautakuntakaan mikään poliisi ole tai lakimiehet(naiset), on vain otettava inhimillisempi ja reilumpi asenne.

PIENTEN ASKELTEN ALKU

REKRYTOINTI: onko eettistä siis REILUA suosia tuttuja ja muuten mukavia
SIDONNAISUUDET: et ota lahjuksia, mutta suositko vahingossa hankinnoisssa tuttuja
VIESTINTÄ: oletko tuppisuu, joka ei osaa viestiä ja vetoat vielä lakiin, että ei tarvitse. Siis viestinnän puutteesta ja osaamattomuudesta lähtevät huhut liikkeelle, syntyy aiheettomiakin epäilyksiä ja syyttelyä
JULKISET HANKINNAT: olen itsekin ollut alipalkattuna työntekijänä kaupungin ulkoistamassa palvelussa. Asiat hoidettiin kuntoon, mutta on epäeettistä, jos ei valvota mitkä olosuhteet työntekijöillä on ulkoistettaessa. Toki laki ja lait ei IHAN KONKREETTISESTI sitä vaadi, mutta kyse on siis REILUUDESTA.

Parannusehdotus ainakin Hämeenlinnaan:

Mainostan itseäni eettiseksi luottamushenkilöksi, koska osaan tilastotieteen opintojen perusteella tutkia lukuja jo ennenkuin pahin tapahtuu; tunnen myös lakia ja osaan ennakoida vastaväitteet ja porsaanreiät.

HeSa 25_03_2017 Kuntien eettinen taso

”Nylundin mielestä kunnissa suhtaudutaan yllättävän lepsusti kunnan omistamien yhtiöiden valvontaan.”

Nylund on tilintarkastusyhtiö Ernst&Youngin edustaja ja hänen lausunnollaan on painoarvoa, koska kunnat työllistävät hänenkin edustamaansa yhtiötä.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

72 − 65 =