Henkilö Sävel Rafael Hellsten

Huhtikuu 2019 NYT, täydennys mennyt kesä 2018
Tietoa tarvitaan ja sitä hankitaan

kts. tämä blogi ja hellsten.fi.

sähköposti: kommentti ja hellsten.fi
tai: rafael1 ja hellsten.fi

FM (tilastotiede) Tampereen yliopisto 2004
matematiikan aineenopettaja (peruskoulu, lukio ym) Tampereen yliopisto 2005
Opetushallinnon tutkinto 2005

HTK, finanssioikeus (julkisoikeus, verotus), Itä-Suomen yliopisto 2017
*********************
ATK-kouluttaja 1988-1994
Asiakasyhteys, raportointi 1997-2006, SAS, SQL, TietoEnator, nyk Tieto Oyj
opetushallinto, turvallisuusala, linja-autonkuljettaja

historianäyttelyn ja koulutuksen historian kokoaminen, 11/2016 – 5/2017
Hämeenlinna, seminaarin koulu

**********************************

IITTALASTA

Olen kotoisin Iittalan kylästä ja kuljin sieltä bussilla Hämeenlinnan lyseoon ja sitten pikavuoro vei eteenpäin Turkuun ja Helsinkiin.

TIETOTEKNIIKKA

Niin, oli kiire maailmalle. Opiskelin Turun yliopistossa matematiikan tutkinnon (LuK) ja
sen  jälkeen tein rupeaman ATK-kouluttajana Hämeen Tietoteknikkakeskuksessa= kaupungin omistama osakeyhtiö. Koulutin puolet hämeenlinnalaisista ATK:n peruskäyttöön, sitä ennen olin valtiolla oikeusministeriössä.

Sitten on ollut monipuolisia tehtäviä ja jatkuvaa kouluttautumista.

TILASTOT, OPETTAJUUS, TURVALLISUUS, BUSSINKULJETUS

Suoritin Tampereen yliopistossa tilastotieteen FM-tutkinnon ja sen jälkeen matematiikan opettajan tutkinnon ja rehtorin tutkinnon.

Jokin vuosi sitten (2013-14) ajoin koulubussia entisen kotipitäjäni Kalvolan Pirttikoskelle ja Lintumaalle. Se oli avartava kokemus lapsista, julkisisten hankintojen laista ja käytännöistä – ja luonnosta.

SIIS KAKSI LINJAA, KOULUTUS JA KUNTA-ALA

LUONTOIHMINEN

Luonto ja metsä ovat rauhoittava elementti, kuten jutustani koulukuljettajana siis voi päätellä Koulukuljettana Iittalassa 2013-14. Kaupunkimetsissäkin kävely antaa hyviä ”mind-fulness” -kokemuksia.

NYT NYT (03.04.2019)

Nyt on kevät 2019 (03.04.2019) ja vaalikuume alkaa olla huipussaan, ennakkoäänestys alkoi ja puolet vielä jättää varsinaiseen vaalipäivään. Iltalehti ja Iltasanomat haluaisivat pääkirjoituksissaan muitakin teemoja esille kuin ilmaston muutoksen: Nato, ulkopolitiikka, verotus. Varsinkin tarkempaa veropoliittista keskustelua kaipaisi: kaikki maksavat veroja, myös työttömät, eläkeläiset. Ketä muuten toisaalta kiinnostaa: tavallisen palkansaajan ei tarvitse oikeastaan tehdä yhtään mitään enää verotuksensa puolesta: tietokoneet ja digitalisaatio tekevät kaiken.

NYT

Nyt on kesä (2018) ja päivitän juttuja (työn) verotuksesta ja sen kehityksestä. Helsinki on maailman polttopisteessä 15.07. – 16.07.2018

Nettisivuilla www.hellsten.fi ja blogissa rafaelhellsten.fi on kuvia ja lisää tietoja, niitä on pidetty siis yllä jo vuodesta 1994.