Kanta-Häme aluevaalit 23.01.2022

16.02.2022

Kanta-Hämeen aluevaalit on sitten käyty. Ohessa on taulukko tuloksista kunnittain ja puolueittain. Hämeenlinna ja Riihimäki saivat valtuutettuja aluevaltuustoon kumpikin 7:stä eri puolueesta. Uutena puolueena Valta kuuluu kansalle sai Riihimäeltä yhden edustajan ja melko uutena Liike Nyt Lopelta.

Kokonaan ilman edustajaa jäi Forssan seudulta Jokioinen, Tammela, Ypäjä ja Humppila. Erityisesti Tammelassa äänestettiin 60-prosenttisesti muiden kuntien ehdokkaita, eli lienee hiukan omaa syy, että eivät saaneet valtuutettua.

Kiitos vielä tässäkin kohdassa minua äänestäneille, 89 ääntä. Isoimmista puolueista valtuustopaikkaan tarvittiin noin 200- 300 ääntä, eniten Kokoomuksessa. Meidän valtuutettu Heli Lehtilä-Salmi Lopelta sai 212 ääntä.

Kanta-Häme, aluevaalit 2022, valittujen valtuutettujen (59 kpl yht) määrät kunnittain ja puolueittain.

09.12.2021

Kanta-Hämeen 11 kunnan aluevaalit: ehdokas Rafael Hellsten, nro 84, Liike Nyt

Mielipidekysely: kysely 17.12.2021 alkaen

Tiedonpuute: yhteinen riesa ehdokkailla ja Kanta-Hämeen asukkailla

MELKEIN KUNTALIITOS

Vuoden 2023 alussa tehdään kuntaliitos. Kaikki Kanta-Hämeen kunnat ja kaupungit yhdistyvät tekemään sosiaali- ja terveyspalveluita. Toimintaa johtamaan valitaan vaaleilla valtuusto (59 valtuutettua). Kuten kuntaliitoksissakin, pienten kuntien on vaikea saada yhteiseen valtuustoon valtuutettuja.

VALMISTELU

Kuten kuntaliitoksessakin tätä Kanta-Hämeen hyvinvointialuetta on jo valmisteltu ja pidetty paljon kokouksia. Tietoa on annettu kovin vähän kuten jo viime sote-kierroksella.

Äänestäjät ja ehdokkaat ovat kovin vähäisen tiedon varassa, vastuu siitä jää valmistelijoille. Ymmärrän hyvin, jos äänestäminen ei kiinnosta. Toisaalta ainakin Kanta-Hämeessä Kokoomuksella ja SDP:llä on vahva vakiintunut kannatus, joka ei sinänsä heilahda, vaikka äänestysprosentti olisi alhainen.

VIESTINNÄN VASTUU

Maakunnan hyvinvointialueen valtuustoon pääsevillä ja sinne yrittäville jää tiedon jakamisen vastuu ja työ, koska ei sitä näköjään muut toimijat tee. Tätä pyrin toteuttamaan jo nyt.

Rafael (Sävel) Hellsten, aluevaaliehdokas, Liike Nyt, Kanta-Häme

Vaalipäällikkö tarkistaa ehdokaslomakkeen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

25 − 21 =