Kuntaliitosta ei kiireellä

Artikkeli julkaistu Suupohjan sanomissa 18.10.2017

Risteilyalus

Kaskö-Eskö

”Risteilyalus” Kaskisten pääsaaren ja Eskön välillä 7.9.2017, tarjoilu ei aivan Tallinkin veroista 🙂

KUNTALIITOSTA EI KIIREELLÄ

Julkaistu 18.10.2017 12:59 (Päivitetty 18.10.2017 12:59) Suupohjan sanomissa

Kaskinen aikoo selvittää liitosmahdollisuuksia Närpiön kanssa. Asiaa käsiteltiin viime viikolla (10.10.2017) kunnanhallituksessa.

Kuntaliitokset tehdään aina nousemalla se jokin edellä puuhun. Nytkin olisi ollut mahdollisuus tunnustella ensin vaikka koko alueen Kristiina, Närpiö, Teuva… isoa liitosta, jos kerran sille tielle lähdetään, niin pitäisi lähteä isosti. Talouden perusteitakin voisi   selittää, muutenkin kuin hokemalla sen huonoutta. On esimerkiksi Närpiökin valtionosuusriippuvaisempi kuin Kaskinen. Eikä talouden kustannuksella saa tuhota ainutlaatuista ympäristöä Suomenkin mittakaavassa tai ainakin se on sitten perusteellisesti perusteltava.

Kaskinen on kansalaistoiminnan osalta toimiva paikka ja sitä olisi pitänyt (pitäisi) hyödyntää; pieni yhteisö on yksi kuunneltava asiantuntija.

”Kiire” on huono konsultti, ei Kaskinen juuri nyt muutaman kuukauden sisään kaadu. Nyt pitäisi odottaa (olisi pitänyt), että saadaan tasapuolinen johtaja – ei itsevarma samaa virkaa jauhanut öykkäri eikä tuulenvietävissä oleva lepsuilija, vaan asiantuntija.

Valtuustot tekevät päätökset, mutta pelkän politiikan ja mielipiteen varassa ei tule hyviä; asiantuntevaa valmistelua tarvittaisiin.

Kaskisen tulevaisuus – Kaskös framtid
Rafael Hellsten
Hämeenlinna
kirjoittaja on hakenut Kaskisten kaupunginjohtajan virkaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

90 − = 84