Johtajan kirjoitustaito selviäisi jo valintavaiheessa

JOHTAJAN KIRJOITUSTAITO SELVIÄISI JO VALINTAVAIHEESSA

Hämeen Sanomissa oli 17.03.2017 juttu kaupungin yhtiöiden raportoinnista. Kertominen, kirjoittaminen toiminnasta ei onnistu selvällä suomella kovin monelta.

TAVANOMAINEN AVOIN HAKUMENETTELY

Kunnan varsinaisiin virkoihin on tehtävä hakemus. Ilmeisesti yhtiöidenkin johtajat valitaan avoimella haulla ja kai on myös jonkinlaista kilpailuakin, näin toivoisin. Hakuvaiheessa voisi jo siis tarkistaa kirjoitustaitoa hakemuksista ja samalla osaako hakija arvioida omaa osaamistaan ja hyödyllisyyttään.

TAVALLISTA KANSALAISTA VARTEN

Fiksu johtaja voisi tajuta myös itse, ettei osaa kirjoittaa selkokielellä. Lopultahan raportti lienee tarkoitettu tavalliselle veronmaksajalle. Silloin voisi delegoida kirjoitustyön jollekin osaavammalle alaiselleen tai sen voisi ”ulkoistaa”. Koulutettua, kirjoitustaitoista väkeä on kyllä.

HAASTEELLISTA SAADA TIETOJA

”Haasteellista” kuulemma toistuu usein ainakin yhdessä raportissa. Haasteellista on tämä valistuneen kansalaisen ja ehdokkaankin asema: Ensin kai yhtiöt vetosivat liikesalaisuuteen (?), eivätkä kertoneet mitään, sitten kun nyt kertovat, se on ”siansaksaa”. Missä muuten ne raportit ovat luettavissa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

+ 70 = 79