Liike Nyt Kanta-Hämeessä 2022, Aluevaalit – puolueiden tuloksia

01.02.2022

Kiitos kaikille meihin Liike Nyt:n ehdokkaisiin luottaneille!

Aluevaltuustossakin yritämme tehdä järkiratkaisuja ilman ideologisia tai vanhentuneita puoluebyrokraattisia painotuksia sekä pitää ihmisiä ajan tasalla siitä, mitä sote-hallinnossa aletaan tehdä.

KOKOOMUS VOITTI SUOMESSA, SDP KANTA-HÄMEESSÄ

Aluevaalit on nyt käyty Suomessa ensimmäistä kertaa, niin myös Kanta-Hämeen 11 kunnassa. Puolueiden valtasuhteissa ei ole olennaisia poikkeamia ennakko-odotuksiin nähden. Summittain sanottuna valtuusto on Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston kaltainen, kaksi johtavaa puoluetta.

Suomessa prosenteilla mitattuna Kokoomus voitti vaalit, mutta Kanta-Hämeessä prosenteilla ja yhdellä paikalla voitti SDP, paikat SDP: 15, Kokoomus: 14.

LIIKE NYT:n VALTUUTETTU JA VARAVALTUUTETUT

Liike Nyt sai yhden paikan ja tuplasimme äänemme kuntavaaleihin 2021 verrattuna, noin 700 – 1 400 laskettuna siis koko Kanta-Hämeen alueelta. Kuntavaaleissa ehdokkaita oli lähinnä Hämeenlinnassa, Riihimäellä ja Lopella ja Tammelassa.

Kuntavaaleissa 2021 meillä oli muutama ehdokas, nyt meitä oli jo 21. Aluevaltuustopaikan sai Heli Lehtinen-Salmi Lopelta 213 äänellä. Varalle tulivat 187 äänellä Mikko Sabel Hattulasta ja Terhi Vesala Riihimäeltä 120 äänellä. He ovat kuntiensa valtuustoissa myös.

Meillä Liike Nyt:ssä valtuustoon pääsemiseen ei tarvinnut ihan niin paljoa kuin muissa puolueissa, meillähän ei ollut kansanedustajaa ”veturina” tai ääniharavana. Olimme melko tasaisia.

***********

PUOLUEIDEN ALUEVALTUUSTOPAIKAT KUNNITTAIN, Kanta-Häme

Oheinen taulukko kertoo aluevaaleissa valittujen valtuutettujen kotikunnat. Forssan seudulla jäi ilman edustajia Humppila, Jokioinen, Tammela ja Ypäjä. Varsinkin Jokioisilla olisi väestöpohja antanut mahdollisuuden kahteenkin paikkaan. Toisaalta Riihimäki sai 3 valtuutettua enemmän kuin sen asukasluku edellytti, mutta nämähän eivät olleet kiintiövaalit. Ehdokasasettelu, aktiivinen äänestäminen olivat ratkaisevassa asemassa. Myös 8 000:n asukkaan Loppi sai 2 valtuutettua enemmän kuin ”piti”. Sieltä on siis Liike Nyt:n valtuutettu Heli Lehtilä-Salmi

ALUEVAALIT 2022 – Kanta-Häme, valtuutetut puolueittain, kotikunnittain

UUSI TULOKAS

Aina pienet ja uudet tahdotaan unohtaa. Kanta-Hämeen vaaleissa menestyi yhden paikan verran hyvinkin uusi puolue, VKK, Valta kuuluu kansalle, jonka ehdokas Tiina Metsäranta Riihimäeltä sai laskea hyväkseen myös vaaliliitossa olleen Kristallipuolueen äänet (807 + 203 = 1 030).

Tulos riitti juuri viimeiseen paikkaan aluevaltuustossa, noin 30 ääntä näille puolueille vähemmän olisi antanut viimeisen aluevaltuustopaikan ja 16. paikan demareille. Muuten kaikkien puolueiden paikat tulivat suurilla marginaaleilla, siis selvillä eroilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

27 − = 22